Σταμπουλίδης-Κορκίδης: Από Απρίλιο το άνοιγμα του λιανεμπορίου (video)

Ως πρώτο βήμα για επανεκκίνηση του λιανεμπορίου χαρακτήρισε ο γενικός γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης το άνοιγμα με αυστηρά μέτρα, κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται μέρες για να μετρηθεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων αυτών.

Στο ερώτημα εάν στις 29 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, απάντησε ότι «απαιτείται να βρούμε μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς να κλονίζουμε ή να πιέζουμε το σύστημα υγείας. Το πρώτο βήμα έγινε. Θα το μετρήσουμε. Δύσκολη εβδομάδα αυτή. Να δούμε πώς εξελίσσεται η πανδημία. Χρειάζεται χρόνος για να μετρήσουμε το πρώτο βήμα».

Παράλληλα σημείωσε ότι τρεις είναι οι παράμετροι που θα πρέπει να τεθούν: α) η πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, β) να πραγματοποιηθούν εντός του Απριλίου τόσοι εμβολιασμοί όσοι έχουν γίνει μέχρι τώρα και γ) να πραγματοποιούνται τεστινγκ.
Τέλος ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι οι πολίτες για τις αγορές τους θα χρησιμοποιούν τον 5ψηφιο αριθμό 13032 για μια φορά την ημέρα με όριο τις 3 ώρες, αν και όπως σημείωσε δεν έχει κλείσει ακόμα η χρονική διάρκεια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, υπογράμμισε ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη γγ Εμπορίου προκειμένου ο σχεδιασμός της επανεκκίνησης της αγοράς να γίνει με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τόνισε ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους ωστόσο είναι απειλητικό το κύμα της πανδημίας και αυτό μεταθέτει το άνοιγμα του λιανεμπορίου μία εβδομάδα μετά τις 29 Μαρτίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος