ertnews.gr

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η πόλη – Παραμένουν σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Αστυνομία (video)

20/07 19:10
Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η πόλη – Παραμένουν σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Αστυνομία (video)

Επέστρεψε η κανονικότητα, μία μέρα μετά τον μεγάλο σεισμό που ταρακούνησε ολόκληρη την Αττική. Οι έλεγχοι των μηχανικών συνεχίζονται, όπως και οι παρεμβάσεις εκεί όπου χρειάζεται, ενώ Πυροσβεστική και Αστυνομία θα παραμείνουν σε αυξημένη επιφυλακή όλο το Σαββατοκύριακο.

Τα κτίρια άντεξαν, εκτός από τα κάποια εγκαταλελειμμένα και ήδη μισογκρεμισμένα, στο κέντρο της Αθήνας.

Συνολικά, 15 κτίρια κυρίως εγκαταλελειμμένα και ακατοίκητα έπαθαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Σε άλλα 75, που είχαν πριν το σεισμό κριθεί επικίνδυνα, επανατοποθετήθηκαν κορδέλες για να κρατήσουν μακριά τους περαστικούς.

Μέχρι την Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοψίες και στους 75 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας.

Στον Πειραιά εκτός από τα παλαιά κτίρια ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο εργοστάσιο υφαντουργίας που έχει κριθεί διατηρητέο στην οδό Σκυλίτση.

Τα 5,1 ρίχτερ λάβωσαν και την Μονή Δαφνίου, στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή έγινε κατακρήμνιση του ανατολικού τμήματος του βορείου εξωτερικού περιβόλου και έπεσαν σοβάδες.

Στο ερώτημα, ήταν ή δεν ήταν ο κύριος σεισμός, η επιστημονική κοινότητα δεν δίνει σαφή απάντηση. Αποκλίνουσες θέσεις φαίνεται να υπάρχουν και στο ερώτημα αν υπάρχει χρονικό περιθώριο για την εκτόνωση του φαινομένου, ενώ ο καθηγητής Άκης Τσελέντης επέκρινε τον ρόλο του ΟΑΣΠ.

Πηγή: ΕΡΤ1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version