Σε Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα ο Άντονι Μπλίνκεν από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2023

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Στις 16 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψει στη Γερμανία για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπου θα λάβει μέρος σε σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων για να συζητήσει τη συνεχή στήριξη προς την Ουκρανία, τη βοήθεια προς την Τουρκία και τον συριακό λαό και τη δέσμευσή για τη διατλαντική ασφάλεια και μια διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες.

Ο υπουργός Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στις 19 Φεβρουαρίου για να δει από κοντά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν τις τουρκικές αρχές να ανταποκριθούν στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους για να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, καθώς και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της εταιρικής σχέσης με την Τουρκία, έναν πολύτιμο σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Μπλίνκεν θα ευχαριστήσει επίσης την κυβέρνηση της Τουρκίας για την υποστήριξή της στη διασυνοριακή βοήθεια στις πληγείσες περιοχές της Συρίας.

Στην Αθήνα, ο υπουργός Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσουν την αμυντική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή δέσμευση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Ο υπουργός Μπλίνκεν θα ξεκινήσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου.

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος