Σαρώνει η «Αθηνά» – Προβλήματα και ζημιές από τις βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους (video)

Η κακοκαιρία χτυπάει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα νησιά του Ιονίου Πελάγους ενώ, σιγά – σιγά αρχίζει και μετατοπίζεται προς τα ανατολικά τμήματα της χώρας. Η «Αθηνά» έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης την Κέρκυρα, αφήνοντας πίσω της εκτεταμένες πλημμύρες, ζημιές και ολόκληρες περιοχές χωρίς ρεύμα. Στη Θεσσαλονίκη, οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τη βροχή, προκάλεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πτώσεις δένδρων και ζημιές σε αυτοκίνητα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε τη νύχτα 15 κλήσεις για κοπές δένδρων και απομάκρυνση αντικείμενων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, την Κασσάνδρα Χαλκιδικής και τη Νάουσα. Στη Θεσσαλονίκη από τις πτώσεις δένδρων προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, χωρίς να αναφερθεί όμως κάποιος τραυματισμός.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένα ακτοπλοϊκα δρομολόγια στη βόρεια Ελλάδα, λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στο βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Κεραμωτή-Λιμάνι Θάσου και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Στην Κέρκυρα η βροχόπτωση ξεπέρασε κατά πολύ τον μέσο όρο, μέσα σε μία ημέρα για ολόκληρο τον Οκτώβριο. Η βροχή συνεχίζεται αν και η ισχυροί άνεμοι που έπληξαν χθες το νησί τις πρωινές ώρες κόπασαν. Η ακτοπλοϊκή διασύνδεση γίνεται κανονικά και όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα και στο αεροδρόμιο του νησιού . Χθες οι κλήσεις στην πυροσβεστική ξεπέρασαν τις 30 για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα αλλά και πτώσεις δέντρων. Πάντως για το επόμενο τετραήμερο οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν.

Στην Ιθάκη που επλήγη χθες απο έντονη βροχόπτωση αλλά και σήμερα τις πρωινές ώρες, ο δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας μίλησε στην ΕΡΤ για υποχώρηση του φαινομένου και εξήγησε ότι όλα πήγαν καλά στο νησί καθώς υπήρξε προετοιμασία και αξιοποιήθηκε και η περυσινή εμπειρία απο την επέλαση του “Ιανού”. Σήμερα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα γίνουν κανονικά αλλά οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη.

Μικροπροβλήματα ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν σε περιοχές του νομού Λάρισας από την «Αθηνά». Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα για λίγες ώρες, από τις 4 τα ξημερώματα, έμεινε η κοινότητα της Καρίτσας στον Δ. Αγιάς. Ο δυνατός αέρας και η βροχή προκάλεσαν βλάβη στο κεντρικό δίκτυο, η οποία αποκαταστάθηκε. Σε όλο τον Νομό Λάρισας υπάρχουν σπίτια, μεμονωμένα, με διακοπή ρεύματος, κυρίως λόγω νερού στις παροχές και τους μετρητές. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί πλημμυρικό φαινόμενο.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Γιάννης Ανδριώτης, Μάνια Γκουσιάρη, Βάσω Γκόρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος