Σάμος: Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ και τα προβλήματα

Τις πληγές της μετρά η Σάμος τρεις μέρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που άφησε πίσω του τεράστιες υλικές ζημιές, αλλά κυρίως την απώλεια δύο νέων παιδιών που καταπλακώθηκαν την ώρα του σεισμού από το μπαλκόνι ενός ερειπωμένου σπιτιού.
Σάμος: Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ και τα προβλήματαΟι επιχειρηματίες προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν, ενώ άλλοι έχουν μείνει στην κυριολεξία στο δρόμο αφού τα ακίνητα που στεγάζονταν κρίθηκαν μη κατοικήσιμα. Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια της Σάμου.
Στο νησί, από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού, βρίσκονται 57 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.
Τουλάχιστον 1000 αυτοψίες έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο το νησί με το 80% των κτιρίων που ελέγχονται αυτών να χαρακτηρίζονται ακατάλληλα. Έντεκα σχολικές μονάδες από τις 44 είναι προσωρινά ακατάλληλες, στο Καρλόβασι, τη Χώρα, το Παλαιόκαστρο, το Άνω Βαθύ, το Πυθαγόρειο. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη που θα μεταφερθούν οι μαθητές ενώ ως τις 4 του Νοέμβρη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλο το νησί.
Σάμος: Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ και τα προβλήματαΔεκαεννιά εκκλησίες έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και έχουν κριθεί «μη επισκέψιμες» καθώς και τρία μοναστήρια. Επίσης δημόσια κτίρια όπως η Διεύθυνση της Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε μετεγκατάσταση αστυνομικών υπηρεσιών σε κτίριο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου στο τουριστικό λιμάνι του Βαθέως, το οποίο παραχωρήθηκε προσωρινά για το λόγο αυτό.

Πλέον, οι αστυνομικές υπηρεσίες του επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, του Αστυνομικού Τμήματος , του Τμήματος Τροχαίας και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, λειτουργούν κανονικά και σε 24ωρη βάση.

Επίσης, κανονικά λειτουργούν και τα Γραφεία Έκδοσης Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων, στα οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται μετά από σχετικό ραντεβού, λόγω μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις αστυνομικές αρχές στα τηλέφωνα: 22730-21110 και 22730-21117.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος