Ρώσοι διπλωμάτες εγκαταλείπουν την Ουκρανία εν αναμονή της επικοινωνίας Μπάιντεν – Πούτιν

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Σύμφωνα με πληροφορίες του RIA Novosti, το οποίο επικαλείται δηλώσεις Ουκρανών πολιτών, Ρώσοι διπλωμάτες και προξενικοί υπάλληλοι στην Ουκρανία άρχισαν να επιστρέφουν στη Ρωσία.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, «με αφορμή την εκκένωση που ανακοινώθηκε επίσημα από μια σειρά δυτικών χωρών, η Μόσχα αποφάσισε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο».

Εν αναμονή της επικοινωνίας Μπάιντεν – Πούτιν

Υπενθυμίζουμε πως πριν από δύο εικοσιτετράωρα ο Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της συναντησης που είχε με τη Βρετανή ομόλογο του, Λιζ Τρας, είχε προϊδεάσει για την πρόθσεση της Μόσχας να εκκενώσει τις διολωματικές της αποστολές στο Κίεβο.

Στο μεταξύ για σήμερα το πρωί του Σαββάτου (απόγευμα ώρα Μόσχας) έχει προγραμματιστεί να γίνει τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά, «η Ρωσία πρότεινε η τηλεφωνική συνομιλία να γίνει τη Δευτέρα». «Ο Λευκός Οίκος αντιπρότεινε η συνομιλία να γίνει το Σάββατο, με την Μόσχα να συμφωνεί.

Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε αποκαλύψει πως Πούτιν και Μπάιντεν, με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, θα έχουν αργά το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος