Ρωσία: Έξι νεκροί, δεκαεννέα τραυματίες και έξι αγνοούμενοι από τη συντριβή αεροσκάφους σε πολυόροφο κτίριο

Array

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στη ρωσική πόλη Γεΐσκ, βόρεια της Κριμαίας, προκαλώντας γιγαντιαία φωτιά σε εννιαόροφη πολυκατοικία στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, κοντά στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ και τις ρωσικές αρχές. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από το πρακτορείο TASS, έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι τραυματίες ανέρχονται στους δεκαεννέα, ενώ οι αγνοούμενοι σταματούν στις έξι. Ο τελικός απολογισμός των νεκρών θα εξαρτηθεί από το πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στην πολυκατοικία εκείνη την ώρα, καθώς οι πέντε πάνω όροφοι κατέρρευσαν και συνολικά 45 διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές. 

Το τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου αναμεταδίδεται από το Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη είναι Sukhoi Su-34. Σύμφωνα με ανακοίνωση του επίσημου ρωσικού στρατού και το ΤASS η πτώση προκλήθηκε από μηχανική βλάβη και μία ανάφλεξη στους κινητήρες του μαχητικού, κατά την απογείωση του αεροσκάφους το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση.

Ρωσία: Έξι νεκροί, δεκαεννέα τραυματίες και έξι αγνοούμενοι από τη συντριβή αεροσκάφους σε πολυόροφο κτίριο

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν γιγαντιαίες φλόγες να ξεπηδούν από ένα πολυόροφο κτίριο.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη συντριβή του αεροσκάφους εξαπλώθηκε σε μια ζώνη περίπου 2.000 τ.μ., σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η ερευνητική επιτροπή της χώρας ξεκίνησε ποινική έρευνα για τη συντριβή του μαχητικού. «Οι στρατιωτικοί ερευνητές εξακριβώνουν τις συνθήκες και τα αίτια του συμβάντος», ανέφερε.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι οι πιλότοι ενεργοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης και τελευταίες αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Κρασνοντάρ ανέφερε από την πλευρά του ότι «όλες οι μονάδες πυροσβεστικής και διάσωσης στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί για την κατάσβεση της φωτιάς».

Η πόλη Γεΐσκ βρίσκεται στην Αζοφική Θάλασσα, ακριβώς απέναντι από την ουκρανική πόλη της Μαριούπολης, που καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς και μια μακρά πολιορκία τους πρώτους μήνες της ρωσικής επίθεσης.

Ρεπορτάζ: Παντελής Γκόνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος