Ρωσία: Ελεύθερη η σύζυγος του Ναβάλνι – Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Η σύζυγος του Ρώσου ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, αφέθηκε ελεύθερη, λίγες ώρες μετά την προσαγωγή της από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης. Η ρωσική αστυνομία εκτιμάται ότι συνέλαβε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αίτημα την αποφυλάκιση του Ναβάλνι, “χωρίς την άδεια των αρχών”, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Η Γιούλια Ναβάλνι αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες», ανέφερε μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Tass. Είχε προσαχθεί το μεσημέρι επειδή συμμετείχε στην «παράνομη διαδήλωση» στην Πλατεία Πούσκιν της Μόσχας.

Ρωσία: Ελεύθερη η σύζυγος του Ναβάλνι – Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Σύμφωνα με μια ιατρική πηγή, τουλάχιστον 42 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε αυτήν τη διαδήλωση στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Όλοι τους φέρουν ελαφρά τραύματα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Έχουν τραυματιστεί επίσης και διαδηλωτές, όμως ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.

Ο Λεονίντ Βολκόφ, συνεργάτης του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, είπε ότι η αντιπολίτευση σχεδιάζει και νέες διαδηλώσεις για το επόμενο Σαββατοκύριακο, με αίτημα την αποφυλάκιση του Ναβάλνι.Ρωσία: Ελεύθερη η σύζυγος του Ναβάλνι – Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Ο Ναβάλνι συνελήφθη την περασμένη Κυριακή, όταν έφτασε στη Μόσχα αεροπορικώς από τη Γερμανία, όπου νοσηλεύτηκε για τη δηλητηρίαση που υπέστη το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Σιβηρία. Δικαστήριο της Μόσχας διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος