Ρολάν Γκαρός Τελικός: Στέφανος Τσιτσιπάς-Νόβακ Τζόκοβιτς 16:00 ΕΡΤ1, Live Streaming από το ERTFLIX

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο φετινό Ρολάν Γκαρός έφτασε. Στις 16:00 το απόγευμα με απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1 και με live streaming από το ERTFLIX, ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς νο 1 στη παγκόσμια κατάταξη.

Αναμφίβολα είναι το ματς-σταθμός στη καριέρα του Τσιτσιπά καθώς για πρώτη φορά βρίσκεται σε τελικό Gran Slam και θα επιδιώξει να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ταυτόχρονα, σε περίπτωση νίκης του θα ανέβει δύο θέσεις στη παγκόσμια κατάταξη δηλαδή από το νούμερο 5 στο νούμερο 3.

Ο αντίπαλος του πέρα από το ότι βρίσκεται στο ρετιρέ της παγκόσμιας κατάταξης, φιλοδοξεί να κατακτήσει τον τίτλο που θα είναι ο 19ος  σε Gran Slam και θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τους Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ που έχουν από 20 τίτλους.

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο «Νόλε» προηγείται με 5-2 νίκες του Στέφανου και έχει βγει νικητής στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Στην πρώτη τους αναμέτρηση το 2018 στο Τορόντο ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει με 2-1 σετ στη φάση των «16» όπου είχε φτάσει μέχρι τον τελικό.

Πέρυσι τον Οκτώβριο στο Ρολάν Γκαρός ο Τζόκοβιτς βγήκε νικητής μετά από μεγάλη μάχη που έφτασε στα πέντε σετ, λόγω της ανατροπής που έκανε ο Τσιτσιπάς ο οποίος αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Σέρβος στη πιο πρόσφατη αναμέτρηση τους στα προημιτελικά της Ρώμης ήταν τυχερός καθώς η βροχή διέκοψε τον αγώνα που κέρδιζε ο Στέφανος και την επόμενη ημέρα ο Τζόκοβιτς γύρισε το ματς.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας (16:00) από την ΕΡΤ1 και με live streaming από το ERTFLIX

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ