Ρολάν Γκαρός: Έστησε πάρτι πρόκρισης στο Παρίσι ο Τσιτσιπάς και πέρασε στα ημιτελικά

Να περάσει ο Σβέρερ. Ανίκητος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο φετινό Ρολάν Γκαρός που καταπίνει έναν-έναν του αντιπάλους που έρχονται στο δρόμο του. Ο Έλληνας πρωταθλητής έστησε πάρτι πρόκρισης στο Παρίσι και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφού το εμπόδιο του Ρώσου Ντανιλ Μεντμέντεφ νούμερο 2 στη παγκόσμια κατάταξη, ήταν πολύ λίγο για να τον σταματήσει στα προημιτελικά. Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Μεντβέντεφ που ήταν και ο… κακός δαίμονας του με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) και πέρασε πανηγυρικά στους «4» της διοργάνωσης.

Δυνατά ξεκίνησε ο Στέφανος στο πρώτο σετ κερδίζοντας το πρώτο game, όμως η αντίδραση του Μεντβέντεφ ήταν άμεση καθώς πήρε το επόμενο. Ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε, ανέβασε την απόδοση του και πήρε τα επόμενα games για να προηγηθεί με 4-1 για να πάρει τελικά το πρώτο σετ μ 6-3 και να κάνει το 1-0.

Διαφορετική τροπή είχε το δεύτερο σετ καθώς έγινε μεγάλη μάχη. Ο Μεντβέντεφ πήρε το πρώτο game, όμως άμεση ήταν η απάντηση του Στέφανου. Ο Τσιτσιπάς κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τα τρία επόμενα σετ και πήρε κεφάλι με 3-1 games.Ο Μεντβέντεφ απάντησε με τα τρία επόμενα games και προηγήθηκε με 3-4, και 5-6 όμως ο Τσιτσιπάς αντέδρασε, ισοφάρισε σε 6-6 και έστειλε το ματς στο τάι-μπρέικ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το παιχνίδι του και έφτασε στη νίκη με 7-6 για να κάνει το 2-0 σετ.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο τρίτο σετ με τους δύο τενίστες να παίρνουν διαδοχικά τα games και είναι ισόπαλοι 2-2, όμως ο Ρώσος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και προηγήθηκε με 2-4. Πάλι ο Στέφανος δεν πτοήθηκε ισοφάρισε σε 4-4 φέρνοντας το σετ στα ίσα, και τελικά νίκησε με 7-5 και 3-0 σετ.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ο Αλεξάντερ Σβέρεφ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος