Ριζικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια με το νέο νομοσχέδιο (video)

Ριζικές αλλαγές στα πανεπιστήμια φέρνει το νομοσχέδιο που είναι σχεδόν έτοιμο για να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη βουλή. Αριθμός εισακτέων, τρόπος εισαγωγής, περιορισμός του χρόνου σπουδών και κορωνίδα: η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι οι τομές που επιχειρούνται και έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις του φοιτητικού κόσμου.

Άσυλο, αριθμός εισακτέων, αιώνιοι φοιτητές. Οι τρεις βασικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και οι αντιπαραθέσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα φουντώνουν. Σε βάθος χρόνου σχεδιάζει το Υπουργείο, μεταξύ άλλων, την επαναφορά της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι το 10 ή κάποιο χαμηλότερο όριο.

Εξάλλου, τέλος στους αιώνιους φοιτητές θέλει να βάλει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ο χρόνος σπουδών θα μπορεί να διαρκεί επιπλέον δυο χρονιά από τον τυπικό χρόνο φοίτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα για το υπουργείο παιδείας αποτελεί αυτή τη στιγμή να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νέων τμημάτων τα οποία από τις συνέργειες των πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ και θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά τον Οκτώβρη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ε. Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος