Ρεν: Η ΕΚΤ θα αναλάβει δράση αν δεν βελτιωθεί η οικονομία στην ευρωζώνη

Μετά τις δηλώσεις του Γαλλου τραπεζίτη Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό σειρά είχε σημερα ο Όλι Ρεν μέλος του  διοικητικού συμβουλιου της ΕΚΤ που δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της εάν δεν υπάρξει βελτίωση στην οικονομία της ευρωζώνης.Το επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος 

Ο Ρεν σε συνέδριο στις Βρυξέλλες δήλωσε, εμείς, στο διοικητικό συμβούλιο, είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε καταλλήλως εκτός κι αν υπάρξει βελτίωση στις οικονομικές συνθήκες . Θεωρείται πιθανός διάδοχος του Μάριο Ντράγκι στο τιμόνι της ΕΚΤ, δήλωσε ότι «ανησυχεί» από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, που αυτή τη στιγμή παλεύει με τον χαμηλό πληθωρισμό και την αδύναμη ανάπτυξη.

«Εμείς, στο διοικητικό συμβούλιο, είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε καταλλήλως εκτός κι αν υπάρξει βελτίωση στις οικονομικές συνθήκες», δήλωσε ο Ρεν σε συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς εάν η ΕΚΤ θα προχωρήσει με μειώσεις επιτοκίων ή αγορές περισσότερων στοιχείων ενεργητικού, ο Ρεν δήλωσε: «Ολόκληρη η σειρά των εργαλείων βρίσκεται στο τραπέζι».

Ο Ρεν πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία για τις προοπτικές της οικονομίας προέρχεται από τις εντάσεις στο εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και κάλεσε τη Γερμανία και τη Γαλλία να συνεργαστούν καλύτερα για να ενισχύσουν την ευρωζώνη.

Απο την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ομοφωνία ως προς το ότι θα αντιδράσουμε άμεσα εάν επιδεινωθεί η κατάσταση λόγω της υλοποίησης των καθοδικών κινδύνων.

Σχετική είδηση: Η ΕΚΤ έτοιμη για δράση αν επιδεινωθεί η επιβράδυνση στην ΕΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος