Θρήνος για τους δύο νεκρούς στον Πύργο – Βίντεο ντοκουμέντο από την συντριβή του μονοκινητήριου

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Χασιάς, κοντά στη κοινότητα Μαγούλας του Δήμου Πύργου, με τους δύο επιβαίνοντες να χάνουν τη ζωή τους, αφού αμέσως μετά την πτώση του πήρε φωτιά. Η ΕΡΤ και ο Γιώργος Γεραφέντης εξασφάλισαν βίντεο από την μοιραία πτήση του μονοκινητήριου λίγα λεπτά πριν πέσει.

Στις 11: 40 σημειώθηκε η συντριβή του αεροσκάφους, μόλις 100 μέτρα απο το πατρικό σπίτι του κυβερνήτη.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στην αυλή σπιτιού, και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Αμέσως έτρεξαν τα αδέλφια του άτυχου πιλότου και εντόπισαν τον αδελφό τους και τον 57χρονο εθελοντή πυροσβέστη.

Ο 58χρονος πιλότος και ο συγκυβερνήτης εγκλωβίστηκαν στο πιλοτήριο και απανθρακώθηκαν.

Χειριστής του αεροσκάφους, το οποίο απογειώθηκε από το Μεσολόγγι, ήταν ένας 58χρονος εκπαιδευτικός, κάτοικος της περιοχής, που συνήθιζε να κάνει βόλτες με το συγκεκριμένο αεροσκάφος πάνω από την περιοχή του πρώην Δήμου Ωλένης.

Θρήνος για τους δύο νεκρούς στον Πύργο – Βίντεο ντοκουμέντο από την συντριβή του μονοκινητήριου

Ο δεύτερος νεκρός είναι ένας 57χρονος εθελοντής Πυροσβέστης με καταγωγή από το Μεσολόγγι. Στην Αερολέσχη Μεσολογγίου μετέβη η ρεπόρτερ Αθανασία Σταμοπούλου, από όπου και ξεκίνησε την πτήση του το μονοκινητήριο και είχε ως προορισμό το Φράγμα Πηνειού Ηλείας και το Κατάκολο.

Θρήνος για τους δύο νεκρούς στον Πύργο – Βίντεο ντοκουμέντο από την συντριβή του μονοκινητήριου Όπως σημείωσε, ο άτυχος 57χρονος αγαπούσε πολύ τα αεροπλάνα και ήθελε να αποκτήσει δικό του γι αυτό και έκανε πτήσεις ώστε να πάρει δίπλωμα. Ο εθελοντής πυροσβέστης ανήκε στην εθελοντική ομάδα πυροσβεστών του Μεσολογγίου και είχε συμμετάσχει στην μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Στην ΕΡΤ μίλησε ο φίλος και αρχηγός της εθελοντικής ομάδας, Διονύσης Τσιρόγλου, ο οποίος τόνισε ότι «ο Κώστας ήταν αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία του Μεσολογγίου, μάχιμος και από τους πρώτους συνεργάτες μου στη δημιουργία της ομάδας. Η τελευταία του μεγάλη αποστολή ήταν στη φωτιά στο Μάτι, όπου έμεινε για τέσσερις ημέρες, ενώ πρέπει να σημειώσω ότι ήταν εκπαιδευμένος, αφού είχε τελειώσει την σχολή εθελοντών – διασωστών». Σημείωσε ότι ο 57χρονος είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και πριν από τρεις ημέρες που τον είδε, του είπε θα απέχει για λίγο από την εθελοντική ομάδα, για να κάνει εκπαιδεύσεις, ώστε να πάρει το δίπλωμα του πιλότου. “Ο Κώστας, μου είχε δώσει την υπόσχεση, πως όταν πάρει το δίπλωμα του πιλότου, θα μας προσέχει από ψηλά”, είπε συντετριμένος ο Διονύσης Τσιρόγλου.

«Πολλές φορές πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από την κοινότητα Χαριά, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του, ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της κοινότητας στο τοπικό συμβούλιο, Παναγιώτης Τσαπαρδώνης.

Σχετικά με τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης είπε ότι «αρχικά είδαμε ένα καπνό και στην συνέχεια φωτιά, ενώ φθάνοντας στο σημείο αντικρίσαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε πέσει σε μικρή απόσταση από σπίτι της κοινότητας».

Στην συνέχεια, προσθέτει, «μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο».

Μιλώντας για τον χειριστή του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «ότι πετούσε συχνά πάνω από την κοινότητα στην οποία είχε μεγαλώσει, αλλά τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αμαλιάδα».

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής που έσβησαν τη φωτιά, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τις σορούς των δύο θυμάτων.

Ρεπορτάζ: Μαρία Λάγιου, Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος