Ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη δράση του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα

Σημαντικές στιγμές από τα χρόνια του κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στην Ελλάδα παρουσιάζονται σε μια ιδιαίτερη ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό σημείωμα κατά την έναρξη της ψηφιακής ξενάγησης, η  έκθεση με τίτλο: The Red Cross and Red Crescent Movement in Greece- A Photo Exhibition”  καλεί τον θεατή να έρθει στη θέση των ανθρώπων που βιώνουν σήμερα τις ίδιες δυσκολίες που βίωσαν χιλιάδες άλλοι στο παρελθόν.

Φωτό: Ερυθρός Σταυρός/ artspaces.kunstmatrix.com

Μέσα από τα μάτια ενός Μικρασιάτη πρόσφυγα, ενός εθελοντή, ενός παιδιού που βιώνει τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ή ενός Σύρου πρόσφυγα, οι φωτογραφίες θυμίζουν όλα αυτά που συνδέουν διαχρονικά τους ανθρώπους.

«Από την ίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το 1877, μέχρι σήμερα, το κίνημα ήταν παρόν σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, προσφέροντας βοήθεια στους ανθρώπους σε ανάγκη»,  σημειώνουν οι αρμόδιοι της πρωτοβουλίας, καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να απολαύσει ένα φωτογραφικό ταξίδι ιστορίας και ανθρωπιάς –με πολλές χρήσιμες πληροφορίες- από την οθόνη του υπολογιστή.

Επισκεφτείτε την έκθεση (και δείτε τον κατάλογο με το υλικό αυτής) στη σχετική ιστοσελίδα.


Πηγή- φωτογραφίες:  Ερυθρός Σταυρός/ artspaces.kunstmatrix.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ