Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός, πήρε το ντέρμπι και «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού μέσα στο Ρέντη (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Volley League, καθώς κέρδισε με 1-3 σετ (25-20, 21-25, 14-25, 21-25) τον Ολυμπιακό μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη».

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και πήραν το πρώτο σετ -και σχετικά εύκολα- είδαν τον Παναθηναϊκό να αντεπιτίθεται, να γυρίζει το ματς και να τους υποχρεώνει στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ρεκόρ 6-1, με τον Παναθηναϊκό όμως να παίρνει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πήρε στην αρχή του πρώτο σετ το προβάδισμα, όμως στη συνέχεια με ένα σερί ο Ολυμπιακός άνοιξε τη διαφορά και ήταν αυτός που πήρε το σετ (το 13-13 έγινε 20-14).

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο σετ και έκανε το 10-6, αναγκάζοντας τους «πρασίνους» να καλέσουν τάιμ άουτ, το οποίο έδρασε ευεργετικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς κατάφεραν με ένα σερί να ισοφαρίσουν σε 11-11. Στη συνέχεια το σετ ήταν ντέρμπι, χωρίς να μπορεί κάποια από τις δύο ομάδες να ξεφύγει στο σκορ, μέχρι που ο Παναθηναϊκός με ένα μίνι σερί -εκμεταλλευόμενος τα σερβίς του Γιάκομπσεν- έκανε το 21-25 και ισοφάρισε σε 1-1.

Ενας… άλλος Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο τρίτο σετ και είδε τον Παναθηναϊκό να παίρνει από νωρίς ένα σοβαρό προβάδισμα, το οποίο έφτασε έφτασε μέχρι το +12 (12-24) και μοιραία έχασε με 14-25.

Nα σημειώσουμε λίγο πριν το τέλος του σετ υπήρξε ρίψη αντικειμένου από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και γι’ αυτό διακόπηκε για περίπου δεκαπέντε λεπτά η αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και στο τέταρτο σετ, πήραν προβάδισμα με double score (4-8, 5-10 και 7-14) και παρά την αντίδραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός (μείωσε σε 21-23) δεν κινδύνευσαν και κατάφεραν να κάνουν το 21-25 και να πάρουν τη νίκη.

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος