Προπονητής Στέφανου Ντούσκου: «Του είπα φύγε και έλα με το μετάλλιο» (video)

Ο Στέφανος Ντούσκος, κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ο προπονητής του Τζιάνι Ποστιλιόνε μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την τεράστια επιτυχία του Έλληνα αθλητή, δηλώνοντας πως περίμενε αυτή την επιτυχία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «χρυσού» μας Ολυμπιονίκη:

«Είναι κάτι φανταστικό. Περιμέναμε μία τέτοια κατάσταση πολλά χρόνια. Είχαμε αρχίσει με το αργυρό μετάλλιο του Πολύμερου. Είχαμε και άλλα μετάλλια, σε άλλες Ολυμπιάδες.

Από το 2017, η ομοσπονδία κωπηλασίας ξεκίνησε έναν καινούριο δρόμο προετοιμασίας και αγώνων. Άρχισα να δουλεύω με ένα μικρό team αθλητών. Ανάμεσα τους ήταν και ο Στέφανος Ντούσκος. Δεν ήταν εύκολο. Δουλεύαμε πάρα πολλές ώρες στο Σχοινιά. Είχαμε δυσκολίες στην προετοιμασία και ζητήματα να λύσουμε. Ωστόσο φτάσαμε την εθνική ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε αφήσει τις οικογένειές μας και το σπίτι μας, αλλά κάναμε την δουλειά για να καταφέρουμε. Δεν υπάρχουν χρήματα στην ομοσπονδία.

Ο Στέφανος κέρδισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή και μπήκε για να πάρει το μετάλλιο. Είναι ένας μεγάλος αθλητής. Γι’ αυτόν ήταν φυσιολογικό. Ο Στέφανος χτίστηκε σαν αθλητής για να υπηρετήσει αυτό το άθλημα. Είχε διαφορετικά βάρη και διαφορετικό τρόπο για να αθλείτε.

Είναι όπως νιώθει ένας πατέρας για το παιδί του. Ξέρω τις θυσίες που έχει κάνει ο Στέφανος και πόσο πάλεψε. Για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, «χτίζεις» έναν καινούριο άνθρωπο. Ήταν διαφορετικό πριν λίγα χρόνια. Με τα λάθη του, έγινε καλύτερος.

Πριν μπει στην βάρκα το πρωί του είπα, φύγε και έλα με το μετάλλιο. Φύγε και έλα σαν άλλος Στέφανος. Για όσους πιστεύουν ότι δεν έχουν αυτοπεποίθηση και δεν μπορούν, να τους πω ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και ήρθε έτσι το χρυσό μετάλλιο».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Κάρμας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος