Προχωρά ικανοποιητικά ο εμβολιασμός – Η επιδημιολογική εικόνα των περιοχών σήμερα (video)

Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα πηγαίνει καλά είπε στην ΕΡΤ το μέλος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού Μ.Σμυρνάκης πάρα τις όποιες αναστολές και φόβους μπορεί να υπήρχαν από ορισμένους δεν ακυρώθηκαν τα ραντεβού τους και προχώρησαν στον εμβολιασμό. Το στοίχημα όπως είπε εντοπίζεται στις νεότερες ηλικίες. Με δεδομένο ότι τους επόμενους μήνες περιμένουμε μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων στη χώρα μας και ολοκληρώνοντας τον εμβολιασμό των ευπαθών της ομάδας Β ( με λιγότερα σοβαρά νοσήματα) θα μπούμε στον γενικό πληθυσμό, εκτίμησε ο κ.Σμυρνάκης. Ένα ακόμη στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι να συνεχιστεί και ο εμβολιασμός με άλλα εμβόλια όπως αυτά για τα παιδιά, η πρόληψη για τον προ-συμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο.
Η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια σταθερή αύξηση όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σ.Μεταλλίδης και όλοι ευελπιστούν να υπάρξει σταθεροποίηση και να μην ξεπεραστούν τα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Τέλος, από σήμερα στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (“κόκκινο”), από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”), λόγω βελτίωσης της επιδημιολογικής τους εικόνας περνούν οι εξής περιοχές:

-η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

-η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

-οι δήμοι Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας

-ο δήμος Κατερίνης

-ο δήμος Αστυπάλαιας

-ο δήμος Σκιάθου

Από το επίπεδο, επίσης, πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”) βγαίνει και μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (πλην των δήμων Λαμιέων και Λοκρών, οι οποίοι συνεχίζουν και παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος