Πραγματογνωμοσύνη για τη συνομιλία του με τον Παππά από Μιωνή- Στην τελική ευθεία το πόρισμα (video)

Εν αναμονή του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον  Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, βρίσκονται τα κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγγραφή του πορίσματος έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να παραδοθεί στα μέσα Ιουλίου. Στην συνέχεια η Ολομέλεια της Βουλής θα κρίνει εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ θα παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο και θα έχει τον τελευταίο λόγο για τη σύσταση ή όχι Ειδικού Δικαστηρίου.

Στο μεταξύ ένα νέο στοιχείο έφτασε σήμερα ενώπιον της προανακριτικής. Ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής, προσκόμισε πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη πραγματογνώμονα, που παρήγγειλε ο ίδιος και αποφαίνεται ότι το ηχητικό του διαλόγου με τον κ. Παππά είναι γνήσιο και δεν έχει υποστεί ουδεμία συρραφή.

Για τις τελευταίες αποκαλύψεις πήρε θέση σήμερα από το βήμα του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπογράμμισε ότι η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών.

Θέση για την πραγματογνωμοσύνη πήρε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι ο πραγματογνώμονας διαψεύδει Μιωνή και επιβεβαιώνει Παππά.  Ζήτησε να συγκληθεί εκ νέου η προανακριτική , προκείμενου να συζητήσει την απόφαση της Αμερικανικής Δικαιοσύνης για την Novartis.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την αντιπολίτευση

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να κρατήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης από την πλευρά του εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το γεγονός ότι υποθέσεις όπως τα σκάνδαλα της Siemens και της Novartis  αποκαλύφθηκαν από το FBI.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος