ΠΟΕΔΗΝ: Νέες κινητοποιήσεις των Υγειονομικών στις 12 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, θα υλοποιηθούν τοπικές μορφές δράσης στα νοσοκομεία με στάση εργασίας 8.00 – 10.00 και συγκέντρωση στις πύλες των Νοσοκομείων.

Ακολούθως στις αρχές Δεκεμβρίου κινητοποίηση με στάση εργασίας 8.00 – 11.00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας με αίτημα αιχμής “την ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ που θα καθοριστεί σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν”.
Επίσης αποφασίστηκε “συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που θα αποφασιστεί από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα”.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ: “Παρά τις δεσμεύσεις ακόμη δεν υπάρχει εξέλιξη με την ένταξή μας στα ΒΑΕ. Η Επιτροπή πήρε παράταση ενός μήνα και θα ολοκληρώσει το έργο της τέλος Νοεμβρίου.

Υπερβολική η απόφαση για αναστολή των χειρουργείων σε τέτοιο υψηλό ποσοστό 80% και η σταδιακή μετατροπή των ΜΕΘ μόνο για περιστατικά κορονοϊού. Θα αυξήσουν την νοσηρότητα από άλλες παθήσεις. Πολλοί ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργεία πάνω από ένα χρόνο τα οποία με την συγκεκριμένη απόφαση αναβάλλονται επ’ αόριστο.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα και άλλες προσλήψεις προσωπικού. Από τις 50 κλίνες ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία δωρεά της Βουλής των Ελλήνων λειτουργούν μόνο οι 15 με δανεικό προσωπικό από άλλα Νοσοκομεία. Η μετατροπή των Γενικών ΜΕΘ, των καρδιοχειρουργικών μονάδων, των αιθουσών ανάνηψης, των χειρουργικών αιθουσών σε ΜΕΘ κορωνοϊού θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών αφού διασωληνωμένα περιστατικά θα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους αναμένοντας κλίνες ΜΕΘ.

Η αναστολή των κανονικών αδειών σε αυτή τη φάση αναδεικνύει για άλλη μια φορά όπως και στο πρώτο κύμα τις ελλείψεις προσωπικού καθότι 45.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις στο σύστημα.
Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μονιμοποιηθούν”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος