“Πλήρης άγνοια” στα θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης απαντά ο Κ. Γαβρόγλου στην κριτική Μητσοτάκη

Δήλωση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμια, τους φοιτητές, και τους διδάσκοντες χαρακτήρισε τα όσα είπε από την Κύπρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσότακης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Καταλόγισε μάλιστα “πλήρη άγνοια”  για τα θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Γαβρόγλου έχει ως εξής:

«Από την Κύπρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά μύδρους απαξίωσης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Είπε επί λέξει: “Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες”.

Αυτή η δήλωση δείχνει για μία ακόμη φορά την πλήρη άγνοια του κ. Μητσοτάκη για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Είναι δηλώσεις όχι μόνον εναντίον της κυβέρνησης. Είναι μία δήλωση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμιά μας, τους φοιτητές και τους διδάσκοντες. Δεν καταλαβαίνει ότι η απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου είναι η απαξίωση του κόπου χιλιάδων διδασκόντων και ερευνητών που έχουν βάλει τα πανεπιστήμια μας στον διεθνή χάρτη;».

επίθεση κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την παιδεία, κατηγορώντας την πως διαλύει ό,τι έχει μείνει όρθιο στην εκπαίδευση.

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο επιτυχημένο, όπως το χαρακτήρισε, παράδειγμα της Κύπρου, η οποία έχει καταφέρει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στηριζόμενη σε έναν υγιή ανταγωνισμό μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, προσθέτοντας παράλληλα πως πλέον έχει γίνει κέντρο καινοτομίας, προσελκύει σημαντικά κεφάλαια, αλλά και πολλούς ξένους και Ελλαδίτες φοιτητές.

«Η Κύπρος έχει μπει για τα καλά στο χάρτη της ενότητας της εκπαίδευσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο» είπε ξεκινώντας την κριτική του στην κυβέρνηση. «Την ίδια ώρα, κάντε την αντιδιαστολή με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για τέσσερα χρόνια μετέτρεψε ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες. Τώρα έρχονται ο κ. Τσίπρας και ο κ. Γαβρόγλου να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, καταθέτοντας ένα νόμο-σκούπα για την ανώτατη εκπαίδευση, ο οποίος διαλύει ό,τι έχει ουσιαστικά μείνει όρθιο στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας. Ένα νόμο που καταργεί κάθε έννοια αξιολόγησης, ισοπεδώνει ουσιαστικά την τεχνολογική εκπαίδευση, και κόβει τον ομφάλιο λώρο, τον οποίον πρέπει να έχει με την αγορά κάθε πανεπιστήμιο το οποίο παράγει εφαρμοσμένη γνώση».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος