Πλακιωτάκης στην ΕΡΤ: Προτεραιότητα η ανάπτυξη των νησιών-Τα χρηματοδοτικά εργαλεία (video)

“Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θεσμοθετείται μέσω του νομοσχεδίου ‘Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο και λοιπές διατάξεις‘, η υποχρέωση του κράτους για κατάρτιση ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής”, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Με το νομοσχέδιο θεσμοθετούμε” είπε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και μηχανισμούς ελέγχου και καταγραφής. Άρα ουσιαστικά για πρώτη φορά η πατρίδα μας αποκτά μια ολοκληρωμένη ολιστική προσέγγιση για τα θέματα της νησιωτικής πολιτικής αποφεύγοντας τις αποσπασματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες όλων των προηγούμενων ετών και επιπλέον δίνουμε έμφαση σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού -15% των πολιτών κατοικεί στα νησιά μας- ενώ πρόσθεσε ότι “περισσότερο από το 25% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ναυτιλία και τον τουρισμό”.

Χρηματοδοτικά εργαλεία

-Χρηματοδότηση Έργων Δημοσίου Χαρακτήρα είτε από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
-Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας
-Ταμείο Θαλάσσιας – Γαλάζιας Οικονομίας

“Με τα χρηματοδοτικά εργαλεία παίρνει σάρκα και οστά αλλά και περιεχόμενο η νησιωτική πολιτική” σημείωσε ο υπουργός.

Επίσης ο κ. Πλακιωτάκης προανήγγειλε ότι “εξετάζονται νέα μέτρα στήριξης των ακτοπλοϊκών εταιρειών και της απασχόλησης και ότι θα κατατεθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ειδική πρόταση για αποζημίωσή τους από ευρωπαϊκούς πόρους”.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ