Πέθανε ο ιδρυτής της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο γνωστός τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος. Ο Γιάννης Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε Ναυπηγός στο King’s College του Πανεπιστημίου Durham της Αγγλίας.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996.  Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank  Από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Μάιο του 2014 διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ενώ τον Ιούνιο του 2014 η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε μία μεγάλη πορεία, ο Γιάννης Κωστόπουλος παραδίδει τη σκυτάλη έχοντας μεταμορφώσει την Alpha Bank από μια μικρή οικογενειακή τράπεζα, με μερίδιο αγοράς κάτω του 3%, σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό οργανισμό, με μερίδιο στην Ελλάδα άνω του 25%.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ