Περιμένουμε ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία – Η αναφορά του Ν. Αλεξανδρή για την κατηγορούμενη (video

Αύριο, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου η καθ’ ομολογία δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του θύματος της επίθεσης, Νίκος Αλεξανδρής, είπε ότι «περιμένουν να δουν ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία» από την 36χρονη κατηγορούμενη.

«Έχει δώσει μια τυπική ομολογία στην οποία έχει πει ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι έτσι ακριβώς όπως αναγράφονται στο κατηγορητήριο», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Αλεξανδρής.

Η Ιωάννα θα είναι ισόβια φυλακισμένη

Μιλώντας για τη αυριανή διαδικασία ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τόνισε ότι «η απολογία ενός κατηγορούμενου είναι ιερή και ως τέτοια πρέπει να την σεβαστούμε. Παράλληλα, όμως, ο δράστης τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων πρέπει να είναι προσεχτικός για τρία πράγματα: να μην προσβάλλει το θύμα του με αυτά που θα πει. Καλώς η κακώς η κατηγορούμενη σε λίγα χρόνια θα είναι έξω ενώ η Ιωάννα θα είναι ισόβια φυλακισμένη»

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή θα πρέπει να να μην προκαλέσει περισσότερο πόνο στο θύμα. «Με τη γενικότερη συμπεριφορά της προκαλεί πόνο και μάλιστα επιχαίρει με τη συμπεριφορά της. Το δείχνει σε όλη τη διάρκεια της δίκης».

Η συμπεριφορά της κατηγορούμενης προκαλεί πόνο

Επίσης η κατηγορούμενη, όπως είπε ο δικηγόρος της Ιωάννα Παλιοσπύρου, «δεν θα πρέπει να προσβάλει όλους τους υπόλοιπους παράγοντες της δίκης με μυθοπλασίες, μυθεύματα με θέατρο. Στο δικαστήριο ας δώσουμε απαντήσεις». Και όπως επισήμανε, η όλη συμπεριφορά της δράστιδος είναι ιδιαιτέρως προκλητική στην αίθουσα. Δεν έχει δείξει στο ελάχιστο ότι έχει κατανοήσει στο ελάχιστο τον πόνο που έχει προκαλέσει».

Ο κ. Αλεξανδρής στη δήλωσή του στην ΕΡΤ ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την 36χρονη κατηγορούμενη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν περιμένουμε να πάρουμε απαντήσεις. Περιμένουμε ένα θέατρο εμπλουτισμένο με μυθοπλασία ή με εξηγήσεις που δεν θα πείσουν αλλά θα προκαλέσουν εμάς και κυρίως την Ιωάννα».

Όπως είπε, «το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει αν υπάρχει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως υποστηρίζουμε εμείς ή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση».

Όσον αφορά την αναμενόμενη ποινή, ανέφερε ότι αναμένει να είναι από 4 έως 7 χρόνια ενώ απαντώντας στο πότε αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να γίνει και στην επόμενη συνεδρίαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος