Παυλοπούλου – Γεροτζιάφας: Στόχος η κάμψη της πανδημίας μέχρι τον Μάρτιο (video)

Μέσα σε 10 ημέρες η πίεση στις ΜΕΘ της Γαλλίας έφτασε στο 69% από το 25%, δηλαδή διπλασιάστηκε, προειδοποίησε ο καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα για ψευδαισθήσεις αλλά για καθολικό εμβολιασμό και για τα παιδιά.«Η υποχρεωτικότητα είναι πολιτική απόφαση και όχι από Επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή, αλλά είναι απολύτως λογικό να εφαρμοστεί σε επαγγελματικές κατηγορίες όπου υπάρχει επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, όπως στην εστίαση και τα κομμωτήρια, είπε μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Από τις 6» η καθηγήτρια Παιδιατρικής, μέλος της επιτροπής εμβολιασμών, Ιωάννα Παυλοπούλου.

Ο εμβολιασμός σημαίνει ότι θα καμφθεί το κύμα Φλεβάρη – Μάρτη, είπε ο κ.Γεροτζιάφας χαρακτηρίζοντας ως έσχατη λύση το lockdown «εφόσον υπάρχει εθνικός σχεδιασμός επιδημιολογικής επιτήρησης και μέτρων» όπως:

  • ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης
  • αραίωση δρομολογίων στα ΜΜΜ
  • αραίωση τμημάτων στα σχολεία
  •  μηχανήματα που καθαρίζουν τον αέρα

«Αν πενηντάρης μεταδώσει τον ιό στη σύζυγό του που είναι σε ανοσοκαταστολή, εκείνη θα πεθάνει», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, που ήδη όπως είπε στη Γαλλία ανέβασε την εμβολιαστική κάλυψη στο 90%.

Το 2022 θα είναι καλύτερο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί, σύμφωνα με τον κ. Γεροτζιάφα, «θα γίνουν επενδύσεις, είτε λέγεται ανάπτυξη κουλτούρας εμβολιαστικής κάλυψης, είτε δομές και στρατηγική επιδημιολογικής επιτήρησης και για τα λύματα

«Αν  δεν  συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή πρέπει να είναι η στρατηγική θα βρεθούμε ξανά με την πλάτη στον τοίχο», τόνισε και χαρακτήρισε ως τεράστια επανάσταση τα εμβόλια και θέμα πολιτικής επιλογής να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα στις κοινωνίες.

Ιωάννα Παυλοπούλου: Η υποχρεωτικότητα είναι πολιτική απόφαση

«Η υποχρεωτικότητα είναι πολιτική απόφαση όχι από Επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή, αλλά είναι απολύτως λογικό να εφαρμοστεί σε επαγγελματικές κατηγορίες όπου υπάρχει επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, όπως στην  εστίαση, τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής, είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, μέλος της επιτροπής εμβολιασμών, Ιωάννα Παυλοπούλου.

Σε ερώτημα για ενδεχόμενη τέταρτη δόση ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες σε κατηγορίες όπως οι μεταμοσχευμένοι.

«Το εξετάζουμε κι εδώ, χρειαζόμαστε όμως περισσότερα επιστημονικά δεδομένα», είπε.

Παρουσιάζεται αύξηση κρουσμάτων μέσα στις γιορτές και στα παιδιά γιατί σταμάτησαν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και δεν φοράνε μάσκα, είπε η καθηγήτρια, τονίζοντας παράλληλα ότι οι εμβολιασμοί «πάνε πολύ καλά». Ανοιξαν μάλιστα, 120.000 νέα ραντεβού για παιδιά Δημοτικού, πρόσθεσε.

«Στα παιδιά τα συμπτώματα είναι ήπια και οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν τόσο, ωστόσο έχουμε δει αύξηση και στη νοσηλεία σε ορισμένες χώρες».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος