Πάτρα: Στο Νοσοκομείο του Ρίου η “Κινητή” Μονάδα Εντατικής

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα εγκαταστάθηκε η πρώτη Φορητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι ένα διεθνές project του οποίου εμπνευστής ήταν ένας Ιταλός και στην Ελλάδα η ανάπτυξή του γίνεται στο Αγρίνιο.

Είναι τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονο νοσοκομειακό εξοπλισμό, και τη δυνατότητα να μεταφέρεται σε περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Μπορεί άνετα να μετατραπεί από χώρο νοσηλείας σε χειρουργείο, ή και εμβολιαστικό κέντρο. Ανά πάσα ώρα και στιγμή οι μονάδες αυτές μπορούν να συναρμολογηθούν και να αποσυναρμολογηθούν.

Παρέχουν πλήρη αυτονομία και φορητότητα στη μονάδα με την δυνατότητα να υποστηρίζουν υγειονομικά συστήματα ανά την επικράτεια με εύκολη μεταφορά και άμεση χρήση,κρατώντας και το στοιχείο του ανθρωπισμού καθώς είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πρόσβαση με το παράθυρο της ελπίδας, για να μπορούν οι διασωληνωμένοι να έχουν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής.

Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος