Πάνος Τσακλόγλου: Έως το τέλος του έτους θα έχει μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των εκκρεμών συντάξεων

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου. Κατέστησε σαφές ότι το νομοσχέδιο θα αφορά τις επικουρικές συντάξεις και τους νέους ασφαλισμένους και όχι τις κύριες. «Οι συντάξεις όσων συνταξιοδοτηθούν με το υφιστάμενο καθεστώς δεν θα επηρεαστούν καθόλου» είπε ο κ. Τσακλόγλου και υπογράμμισε ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι τα χρήματα των νέων ασφαλισμένων δεν θα μένουν στον «κουμπαρά» αλλά θα επενδύονται. «Πιστεύουμε ότι οι επενδύσεις στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα είναι πιο αποδοτικές από το διανεμητικό σύστημα. Αυτό άλλωστε δείχνει η πρακτική και σε άλλες χώρες» δήλωσε. Ο κ Τσακλόγλου υπογράμμισε επίσης ότι το κομμάτι της κοινωνικής ασφάλισης προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Σε ότι αφορά την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι μέχρι τέλος του τέλους θα έχει μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των εκκρεμών συντάξεων. «Πρέπει να ψηφιοποιηθεί η ασφαλιστική ιστορία και να κωδικοποιηθεί η νομοθεσία» είπε ο κ. Τσακλόγλου.

Σε ότι αφορά τις ενέργειες του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων, ο υφυπουργός Εργασίας ότι καταβάλλεται άμεσα η Εθνική Σύνταξη ώστε οι συνταξιούχοι να μην μένουν χωρίς εισόδημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης έχουν δοθεί όλα τα «εργαλεία» στον ΕΦΚΑ «για να εκκαθαριστεί το στοκ των εκκρεμών συντάξεων που έχει συγκεντρωθεί» ενώ έχει προσληφθεί και manager.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος