Πανηγυρική υποδοχή Ντούσκου στο Ολυμπιακό χωριό – Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον χρυσό Ολυμπιονίκη (video)

Για τη χαρά που προκάλεσε το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η απεσταλμένη της δημόσιας τηλεόρασης στο Τόκιο, Άρια Αγάτσα.

Όπως είπε: «Εδώ στο Τόκιο κυριαρχεί μεγάλη χαρά μεταξύ των Ελλήνων καθώς ένα παιδί από την ελληνική περιφέρεια, ο Στέφανος Ντούσκος, κατάφερε με τσαγανό και στοχοπροσήλωση να πάρει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ανωτάτη διάκριση! Στο Ολυμπιακό χωριό οι Έλληνες αθλητές υποδέχτηκαν το Στέφανο με χειροκροτήματα κι έγινε και μια μικρή τελετή προς τιμήν του.

Με τον χρυσό Ολυμπιονίκη επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με βιντεοκλήση κι εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια. Ο Στέφανος έφτασε ως εδώ με απίστευτες θυσίες, έτρωγε τσίχλες και παγάκια για να ξεγελάσει την πείνα του και να μην βάλει βάρος. Πόσο δύσκολο αυτό για ένα νέο που γυμνάζεται με ύψος 1,87. Υπήρχαν απογοητεύσεις σε αυτή την δεκάχρονη πορεία -είχε ξεκινήσει από τον στίβο-αλλα συνέχιζε με πείσμα, αθόρυβα τη δουλειά. Ο Ηπειρώτης χρυσός Ολυμπιονίκης είναι φοιτητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Ο Στέφανος παρά την κούραση του όλη την ήμερα σήμερα απαντούσε σε δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα.

Η Αννα Κορακάκη μετά από σκληρή μάχη κατετάγη έκτη στα 25 μέτρα πιστόλι κάνοντας άλλη μια αξιέπαινη παρουσία».

Αύριο η δεύτερη μετά του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Η Βούλα Παπαχρήστου δεν προκρίθηκε στον τελικό του άλματος τριπλούν, έκανε άλμα 12, 23 με όριο 14, 40. Έκτος συνέχειας η Σπανουδάκη στα 100 μέτρα συνεχίζει στα 200 μέτρα τη Δευτέρα που θεωρείται το “καλό” της αγώνισμα.

Αύριο μπαίνει στη μάχη του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου, που φέτος έχει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 8,60. Το όριο για απευθείας πρόκριση είναι 8,15. Επίσης στα προκριματικά αγωνίζονται: στο επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής, στα 110 μέτρα με εμπόδια η Ελισσάβετ Πεσιρίδου και στη δισκοβολία η Κρίστι Αναγνωστόπουλου.

Στα ημιτελικά των 50 μέτρων ελεύθερα πέφτει ο Κριστιάν Γκολομέεφ που προκρίθηκε ως τρίτος, ενώ η εθνική ομάδα πόλο που έχει περάσει στην οκτάδα παίζει αύριο με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου τη Νότιο Αφρική».

Ένα ξεχωριστό ρεκόρ πέτυχε ο Νόβακ Τζοκοβιτς

«Η σπουδαία αυτή προσωπικότητα, νούμερο 1 στον κόσμο με την πρόκριση του στον ημιτελικό έφτασε τις τρεις, στο μονό των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας στο παρελθόν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος