Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε το χρίσμα- Ο «νεκροθάφτης» Μπάιντεν και η μάχη με τον κορονοϊό

Με σφοδρή επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν αλλά και δέσμευση ότι η χώρα “θα νικήσει την πανδημία” ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε για δεύτερη φορά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές. Χαρακτήρισε τον Τζο Μπάιντεν «ακροαριστερό εξτρεμιστή» και «απειλή για το αμερικανικό όνειρο, ενώ ο αντίπαλος του προηγείται πλέον με μονοψήφιο αριθμό στις δημοσκοπήσεις. Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία η προεκλογική ομιλία έγινε από τον Λευκό Οίκο, στους κήπους της νότιας πτέρυγας, με συγχρωτισμό 1.500 ατόμων, επισημαίνουν αναλυτές.

Με φόντο περισσότερες από 50 αμερικανικές σημαίες που αναβόσβηναν, ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα παραδώσει τις θέσεις εργασίασς στην Κίνα, θα επιτρέψει την λαθρομετανάστευση, ενώ προειδοποίησε για βία και αναρχία στους δρόμους. «Κανείς δεν θα είναι ασφαλής στην Αμερική του Μπάιντεν», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα νικήσουμε τον ιό και την πανδημία και θα βγούμε πιο δυνατοί από ποτέ», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι εμβόλιο για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό ενδέχεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος «αυτής της χρονιάς».

Πώς μπορεί να ζητάει το Δημοκρατικό κόμμα να ηγηθεί της χώρας μας όταν αφιερώνει τόσο χρόνο στη διάλυση της χώρας μας;», «Βλέπουν ένα αμαρτωλό έθνος που πρέπει να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του» δήλωσε ενάντια στους Δημοκρατικούς, ενώ υποσχέθηκε «ευημερία ρεκόρ» στους Αμερικανούς στη δεύτερη θητεία του, μιλώντας επίσης για «νέο πνεύμα ενότητας που μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσα από την αγάπη για τη μεγαλειώδη χώρα μας».

Ο Τραμπ περιέγραψε τον εαυτό του ως τον καλύτερο πρόεδρο για τους Αφροαμερικανούς από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν, που είχε καταργήσει τη σκλαβιά και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ως μέρος της ελίτ που ευθύνεται για τους πολέμους στους οποίους ενεπλάκη η χώρα στο εξωτερικό και «δεν τελειώνουν ποτέ».

https://twitter.com/tezuma75/status/1299200801659781123?s=20

Η 70λεπτη ομιλία, ίσως η πιο μακροσκελής στα χρονικά, έκλεισε με πυροτεχνήματα ενώ ήδη υπήρχαν αντιδράσεις για τις επιλογές του προέδρου που όπως έγραψε και το περιοδικό Time παραβίασε την παράδοση χρησιμοποιώντας τον Λευκό Οίκο ως πολιτικό σκηνικό.

Ο Τραμπ «χρησιμοποιεί τον Λευκό Οίκο ως στήριγμα τώρα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν στο MSNBC και συνέχισε: «Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε το ίδιο από το γκαζόν του Λευκού Οίκου ή τον κήπο των Ρόδων;»

Καθώς η ομιλία του προέδρου βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε μέσω Twitter σε μια από τις κατηγορίες του Τραμπ. «Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ σας πει ότι δεν θα είσαστε ασφαλείς στην Αμερική του Μπάιντεν, κοιτάξτε γύρω σας και αναρωτηθείτε: Πώς αισθάνεστε στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ;»

Πηγή:ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ανδριάννα Μαγγανιά
Ανταπόκριση: Αλέξανδρος Μόρντουντακ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος