Ο Μέσι ισοφάρισε το ρεκόρ του Πελέ, 643 γκολ στην ισοπαλία της Μπαρτσελόνα (video)

Ακόμη μία «χρυσή» σελίδα στο βιβλίο της σπουδαίας καριέρας του έγραψε σήμερα (19/12) ο Λιονέλ Μέσι. Χάρη στο γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τη Βαλένθια, ο 33χρονος Αργεντινός σταρ έφτασε τα 643 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε επίσημα ματς, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πελέ για τα περισσότερα τέρματα με έναν και μόνο σύλλογο. Ο θρυλικός Βραζιλιάνος άσος πέτυχε τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε 757 αγώνες με τα χρώματα της Σάντος, ενώ ο Μέσι χρειάστηκε εννέα παιχνίδια λιγότερα (748) για να φτάσει σε αυτή την -θεωρούμενη ως ακατάρριπτη- επίδοση.

Συμπεριλαμβανομένων και ανεπίσημων αγώνων, ο Αργεντινός έχει πετύχει 680 γκολ σε 810 συμμετοχές, ενώ τα επίσημα τέρματα της καριέρας του, αν προστεθούν και εκείνα με την εθνική Αργεντινής, φτάνουν τα 714. Σε αυτό τον τομέα πάντως, ο Μέσι υστερεί, όχι μόνο του Πελέ (757 έως 767 γκολ, ανάλογα με την πηγή), αλλά και του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρίσκεται στα 754 γκολ με την Εθνική Πορτογαλίας και με τέσσερις διαφορετικούς συλλόγους (Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους).

Σε ότι αφορά το ματς, η Μπαρτσελόνα «πέταξε» ακόμη δύο βαθμούς, στην προσπάθειά της να πλησιάσει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 απέναντι στη Βαλένθια στο «Καμπ Νου», σε αναμέτρηση για τη 14η αγωνιστική της La Liga.

Το πρώτο ημίωρο ήταν μονόλογος για τις «νυχτερίδες», που έχασαν ευκαιρίες με τους Γκονζάλο Γκουέδες, Ντάνιελ Βας και Κάρλος Σολέρ. Εν τέλει, λίγο πριν το ημίωρο, η προσπάθειά τους δικαιώθηκε. Από σέντρα του Σολέρ, ο Μουκτάρ Ντιακαμπί με κεφαλιά νίκησε τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν για το 0-1 στο 29’! Οι «μπλαουγκράνα» αντέδρασαν κι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Αντουάν Γκριεζμάν ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Χοσέ Λουίς Γκαγιά, με τον Χάουμε Ντομενέκ να αποκρούει αρχικά το πέναλτι του Λιονέλ Μέσι. Ο Πέντρι έφτασε πρώτος στην μπάλα, σέντραρε και από κοντά με το κεφάλι ο Αργεντινός σούπερ σταρ διόρθωσε το «λάθος» του.

Με ένα υπέροχο γυριστό σουτ του στόπερ Ρόναλντ Αραούζο, η Μπαρτσελόνα έφτασε στην ανατροπή στο 52’. Ωστόσο η Βαλένθια δεν τα παράτησε. Από σέντρα του Γκαγιά, ο Μάξι Γκόμεζ πρόλαβε τον Όσκαρ Μινγκέσα και ισοφάρισε σε 2-2 στο 69’! Φιλίπ Κουτίνιο και Μέσι σπατάλησαν στη συνέχεια ευκαιρίες, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται δίχως νικητή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος