Ο Κούρτιτς λύτρωσε τον ΠΑΟΚ από την άσπρη βούλα

Από την άσπρη βούλα και με τον παίχτη που τον… ξελασπώνει στα τελευταία ματς τον Γιάσμιν Κούρτιτς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης και να πάρει τη νίκη με 3-2 στη Τούμπα για την 15η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ με τον Σόνι στο 13’, ο Άκπομ ισοφάρισε στο 43’ και ο Κούρτιτς στο 49’ έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ με 2-1, αλλά ο Χριστόπουλος στο 60’ διαμόρφωσε ισοφάρισε σε 2-2. Ο Κούρτιτς στο 89’ από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 3-2 δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς καις το 2ο λεπτό απείλησε με τον Άκπομ που έκανε την κεφαλιά αλλά αστόχησε. Η απάντηση του Αστέρα ήρθε στο 13’ με τον Σόνι που σούταρε από το ύψος της περιοχής, αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη και έκανε το 0-1. Οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο δεύτερο τέρμα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα όταν το σουτ του Κρέσπι πέρασε ελάχιστα έξω. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει την ισοφάριση πριν κλείσει το πρω΄το ημίχρονο με το γκολ του Άκπομ στο 43’ που με προσωπική του ενέργεια και γωνιακό σουτ πέτυχε το 1-1.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αουγκούστο στη περιοχή από τον Μουνάφο και ο Κούρτιτς ευστόχησε κάνοντας το 2-1 πετυχαίνοντας την ανατροπή. Ωστόσο με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (60’) ο Αστέρας ισοφάρισε με την κεφαλιά του Χρτιστόπουλου (2-2).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει το τρίτο τέρμα και να χάνει καλές ευκαιρίες όπως στο 78’ με το σουτ του Σβαμπ και στο 79’ με το σουτ του Αουγκούστο, αλλά τελικά βρήκε τη λύση στο 89’ πάλι από την άσπρη βούλα. Ο Κρέσπο ανατράπηκε στη περιοχή από τον Γκαρσία, ο Κούρτιτς ευστόχησε γράφωντας το τελικό 3-2 και έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας)

Κίτρινες κάρτες: Σβαμπ, Αλβάρες, Μουνάφο, Ρούμπεν Γκαρσία

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (86′ Βιεϊρίνια), Κρέσπο, Μιχάι (71′ Ινγκασον), Λύρατζης, Τσιγγάρας (71΄Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (71′ Μουργκ), Αουγκούστο, Α.Ζίβκοβιτς και Άκπομ (85′ Σφιντέρσκι)

Αστέρας (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Καρμόνα (90′ Μπενίτο), Άλβαρεζ, Μουνάφο, Βαλιέντε (90′ Βαλιέντε), Κρέσπι (61′ Ρούμπεν Γκαρσία), Σίτο (46′ Τιλίκα), Σόνι και Μπαράλες (68′ Ριέρα).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος