Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Χιονοπτώσεις στα πεδινά το επόμενο Σαββατοκύριακο

Επιλεκτικά άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο καθώς στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει συννεφιά με τοπικές μπόρες και καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και αρκετές περιοχές με ηλιοφάνεια. Το κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα παραμείνει αρκετά έντονο, κυρίως στο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας.

Το πρωί του Σαββάτου στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται από νωρίς μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στη Θράκη θα επικρατεί έντονη συννεφιά με πιθανότητα για παροδικές βροχές, ενώ σε Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική το πρωί θα επικρατεί συννεφιά με μικρή πιθανότητα βροχής. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται από το πρωί ηλιοφάνεια, με αραιή συννεφιά από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ.

Ωστόσο το επόμενο Σαββατοκύριακο (4-5 Φεβρουαρίου) αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας που δεν αποκλείεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος