Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχερός στα δυτικά και νότια – Έντονα φαινόμενα την Κυριακή

Σήμερα στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας θα σημειώνονται τοπικές βροχές σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, στα θαλάσσια παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες ενώ βροχές αναμένονται αργά το απόγευμα-βράδυ και στην Αττική. Νοτιάδες μέχρι 5 μποφόρ στα πελάγη, θερμοκρασίες καλές για την εποχή. Την Πέμπτη στην αρχή της ημέρας και ως το μεσημέρι θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο.

Από Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, Παρασκευή και Σάββατο θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει στα νότια τους 20 βαθμούς.

Την Κυριακή, πρώτα στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές θα βρέξει. Μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία στα δυτικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Θα βρέξει την Κυριακή και στην Αττική αλλά και στις περισσότερες περιοχές. Θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ένα σύστημα όχι χειμερινό αλλά έντονα φθινοπωρινό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι από σήμερα νοτιάδες , θα ενισχυθούν το Σάββατο στα πελάγη στα 7 και την Κυριακή στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 18 και στο νότιο Αιγαίο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι Νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος