O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο – Την Κυριακή σημαντική επιδείνωση

Σήμερα τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά (κυρίως στην Ήπειρο) θα σημειώνονται τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.  Το σημαντικό θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας που θα φέρει μέχρι και το Σάββατο υψηλότερες θερμοκρασίες από τις κανονικές για Δεκέμβριο. Και σήμερα αλλά και ως το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει ή και στη βόρεια Κρήτη θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Από το απόγευμα του Σαββάτου όμως και από τα βορειοδυτικά θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού. Έτσι την Κυριακή, πρώτα στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές θα βρέξει. Μάλιστα στα δυτικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Ιδιαίτερα στην Ήπειρο αναμένονται για ένα 24ωρο πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Θα βρέξει την Κυριακή και στην Αττική (ίσως και με πρόσκαιρη καταιγίδα). Θα βρέξει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Καταιγίδες εκτός από τα δυτικά θα εκδηλωθούν και στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι και σήμερα νότιοι, θα ενισχυθούν το Σάββατο στα πελάγη στα 7 και την Κυριακή στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ. Το απόγευμα της Κυριακής θα στραφούν σε δυτικούς στο Ιόνιο.

Για σήμερα στην Αττική πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος