O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις – Πού χρειάζεται προσοχή

Αν και δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά και σήμερα και αύριο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα είναι πιο περιορισμένες και τοπικά και σε ένταση.

Σημαντικές βροχοπτώσεις προβλέπονται από το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας κυρίως σε Ιόνιο και κεντρική Μακεδονία.

Από Κυριακή σταδιακά ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ. Δευτέρα και Τρίτη θα πνέουν θυελλώδεις στο και 8 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 30οC.

Ξανά καλοκαίρι όμως στο τέλος της νέας εβδομάδας με θερμοκρασίες στα επίπεδα των 35οC.

Σήμερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος