Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πολύ ισχυροί βοριάδες στο ανατολικό Αιγαίο

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικά πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μάλιστα θα διατηρηθούν ως τουλάχιστον την Παρασκευή. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και στο Ιόνιο, θα φτάσει τους 35 με 37οC, με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες στα δυτικά. Τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος