Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Νοτιάδες, σκόνη και λασποβροχές

Σήμερα οι πυκνές υψηλές και μεσαίες νεφώσεις σε συνδυασμό με την σκόνη που μεταφέρεται στον ουρανό της χώρας θα δημιουργούν ένα άσπρο πέπλο που θα καλύπτει σχεδόν όλη την χώρα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, αναμένονται βροχές, λασποβροχές στα δυτικά και βόρεια και σε κάποιες περιοχές τοπικά στα κεντρικά. Οι νοτιάδες αρχικά στο Ιόνιο και αργότερα στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις ακόμα και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβαινε και άλλο, καθώς θερμές αέριες μάζες φτάνουν στη χώρα μας. Όμως η συννεφιά με τη σκόνη θα φρενάρει την άνοδο της θερμοκρασίας, μέχρι 22 βαθμούς στα ηπειρωτικά , στη βόρεια Κρήτη πάντως τα θερμόμετρα λόγω των νοτιάδων εκεί θα δείξουν και 25 βαθμούς.

Την Παρασκευή προς το μεσημέρι θα καθαρίσει ο ουρανός πρώτα στα δυτικά και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός και η θερμοκρασία λίγο θα ανέβει και άλλο στην Αθήνα 22 με 23 βαθμούς, στη βόρεια Κρήτη θα ξεπεράσει το θερμόμετρο και τους 25 βαθμούς. Στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία λίγο η θερμοκρασία θα πέσει. Θα βρέξει και στα δυτικά και τα βόρεια, μάλιστα από τη νύχτα στα βορειοδυτικά ορεινά θα χιονίσει. Μέχρι το μεσημέρι θα συνεχίζονται οι πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπονται πυκνές μεσαίες και αραιές νεφώσεις, υπάρχει το πρωί πιθανότητα για καποια λασποψιχάλα, όπως και αύριο. Οι άνεμοι νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ. Μετα το μεσημέρι θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πυκνές μεσαίες και αραιές νεφώσεις, και εδώ θα βρέξει λασποβρέξει για λίγο Η θερμοκρασία έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου..

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος