Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Συνεχίζεται η ζέστη

Υποχωρεί λίγο η θερμοκρασία, σήμερα Τρίτη, ωστόσο θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα για αρκετές ημέρες ακόμη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Τετάρτη και Πέμπτη το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά και πάλι στα επίπεδα των 40 βαθμών.

Την Πέμπτη όμως αναμένονται τοπικές καταιγίδες σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Θα συνοδεύονται με αρκετούς κεραυνούς όμως όχι με μεγάλες ποσότητες νερού.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή στα ανατολικά με βοριάδες που θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ, όμως και πάλι το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο στους 38 με 40οc στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος