Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Λίγες μπόρες σήμερα – Έντονα άστατος στα ηπειρωτικά ως την Κυριακή

Το μεσημέρι σήμερα αναμένονται τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όμως το επόμενο τριήμερο και ως την Κυριακή αναμένεται έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά με αρκετές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι απόγευμα. Πρόσκαιρες μπόρες θα σημειωθούν και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Από το Δεκαπενταύγουστο ξανά καλοκαιρινός καιρός μόνο με ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τρίτη. Οι βοριάδες στο Αιγαίο σήμερα και 7 μποφόρ, τις επόμενες ημέρες μέχρι 6 μποφόρ, δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σήμερα στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, καθώς και σε ορεινά των υπόλοιπων περιοχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και τοπικά 35 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 28 με 30 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος