Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Καλοκαιρινός με σποραδικές καταιγίδες

Και σήμερα στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές μπόρες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Η θερμοκρασία κοντά στους 30 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο τοπικά στα 6 μποφόρ. Το Σάββατο η αστάθεια θα ενταθεί με αρκετές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και από τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος