Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Bελτίωση από το απόγευμα, καθαρά ανοιξιάτικο το Πάσχα

Από σήμερα Μ. Τρίτη απόγευμα βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όμως και η Μ.Τρίτη θα είναι μια ημέρα με θερμοκρασίες αρκετά κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Μ. Τετάρτη ξανά ηλιόλουστος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει. Μ.Πέμπτη και Μ.Παρασκευή κάποιες αραιές νεφώσεις και ξανά λίγο σκόνη, όμως με άνοδο της θερμοκρασίας, ισως τοπικά βρέξει στα βορειοδυτικά.

Το τριήμερο Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα προβλέπεται με καλές θερμοκρασίες 22 με 25 βαθμούς που θα διατηρηθούν και την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Με όμορφο ηλιόλουστο καιρό, χωρίς προβλήματα σε όλες τις μετακινήσεις σε στεριά και θάλασσα.

 Σήμερα σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 13 με 16 βαθμούς και στα νότια τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος