Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια – Αλλαγή σκηνικού την Παρασκευή

Αίθριος με πολλές ώρες ηλιοφάνειας αναμένεται και σήμερα ο καιρός σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες και τις βραδινές στα ηπειρωτικά θα σημειώνονται τοπικές ομίχλες. Από την Παρασκευή το απόγευμα και από τα βόρεια προβλέπεται μια αλλαγή του καιρού. Η θερμοκρασία θα πέσει 2 με 3 βαθμούς και το Σάββατο τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια. Το σύστημα θα κινηθεί, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει συνήθως από την ανατολικά στα δυτικά κινούμενο προς Ιταλία. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Κυριακή, όχι όμως στην Αττική του Μαραθωνίου.

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή και ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος