Νότια Κορέα: Νέα έξαρση κρουσμάτων – Πρεσβυτεριανή εκκλησία εστία υπερμετάδοσης

Νέο κύμα κρουσμάτων του επικίνδυνου κορονοϊού καταγράφεται στην Νότια Κορέα, με τον αριθμό των μολύνσεων να είναι τριψήφιος για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Αρκετά από τα νέα αυτά κρούσματα ιχνηλατούνται σε μια παραθρησκευτική οργάνωση και οι αρχές φοβούνται για τυχόν μεγαλύτερη έξαρση του ιού.

Η Νότια Κορέα είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει πετυχημένα την εξάπλωση του ιού. Ακολουθεί το μοντέλο: «εντόπισε, κάνε το τεστ και θεράπευσε». Ένα μοντέλο που λειτουργούσε στην χώρα από το Φεβρουάριο. Ωστόσο τα κρούσματα έχουν ανέβει τις τελευταίες μέρες. Σήμερα μάλιστα οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν πως καταγράφηκαν 197 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό πλέον φθάνει τους 15.515 συνολικά. Τα περισσότερα από αυτά συναντώνται στην Σεούλ, 89, και στην επαρχία Κιόνγκι, 67. Ενώ μόλις 9 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό. Παράλληλα το θετικό είναι πως δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της νόσου εντός του 24ώρου, έτσι ο αριθμός αυτός παραμένει στους 305 και το ποσοστό σε 1,97%.

Η αύξηση αυτή ώθησε τις αρχές να συστήσουν μια πολύ πιο αυστηρή τήρηση της κοινωνικής απόστασης. Πολλοί φοβούνται τις λειτουργίες της πρεσβυτεριανής εκκλησίας στην πόλη Ντεγκού. Εκεί έχουν παρατηρηθεί αρκετά κρούσματα και κάποια από αυτά κατέληξαν θανατηφόρα. Όπως και παλιότερα, οι αρχές αντιμετωπίζουν αντίσταση και επιφύλαξη στη συνεργασία από τους πιστούς και δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκανγκ-λιπ δήλωσε ότι η πρεσβυτεριανή εκκλησία η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του τρέχοντος ξεσπάσματος έχει δώσει στις αρχές ανακριβείς καταλόγους των μελών της. Ταυτόχρονα 312 έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν και πάνω από 700 οφείλουν να τεθούν σε απομόνωση, διότι δεν έχουν διαγνωσθεί ακόμα.

Στην εκκλησία αυτή ηγείται ένας συντηρητικός ακτιβιστής, ο αιδεσιμότατος Τζουν Κουάνγκ-χουν, ο οποίος οργανώνει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και πρωτοστατεί σε αυτές, αξιώνοντας να εγκαταλείψει την εξουσία ο πολύ φιλελεύθερος για τα γούστα του πρόεδρος Μουν Τζε-ιν. Η ανησυχία των αρχών είναι πως ο κορονοϊός εξαπλώνεται και στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Νότια Κορέα: Νέα έξαρση κρουσμάτων – Πρεσβυτεριανή εκκλησία εστία υπερμετάδοσης
(EPA/JEON HEON-KYUN)

Ο 65χρονος Τζουν πήρε μέρος το Σάββατο σε ακόμη μια τέτοια διαδήλωση, αψηφώντας την εντολή των αρχών τα μέλη της πρεσβυτεριανής εκκλησίας αυτής να τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και να υποβληθούν σε τεστ.

ΠΗΓΗ: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος