Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στον Δνείπερο – «Τυφλό» ρωσικό πλήγμα σε εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ (video)

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στον Δνείπερο το βράδυ της Δευτέρας, με τις ουκρανικές Αρχές να κάνουν λόγο για ρωσικό τρόμο εναντίον αμάχων σε μεγάλη κλίμακα, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, Κάτια Αντωνιάδη. Έγκλημα πολέμου χαρακτηρίζουν οι τοπικές Αρχές την πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ, στο οποίο βρίσκονταν τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι, όπως είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.

Είναι φανερό πως η Μόσχα δεν περιορίζεται σε στρατιωτικούς στόχους αλλά χτυπά στο «ψαχνό» θέλοντας να δείξει ότι δεν υπολογίζει τις κυρώσεις των δυτικών.

Σχεδόν τίποτα δεν απέμεινε από το πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην καρδιά του Κρεμεντσούκ, μια βιομηχανική πόλη 200 χιλιάδων κατοίκων στην κεντρική Ουκρανία. Με τη νέα πυραυλική επίθεση αναζωπυρώνεται το μέτωπο στα κεντρικά της χώρας.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περισσότερα από χίλια άτομα βρίσκονταν μέσα στο κτήριο.

«Ο αριθμός των θυμάτων είναι αδύνατον να υπολογιστεί. Το Κρεμεντσούκ είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές πόλεις της Ουκρανίας και είχε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου, το οποίο χτυπήθηκε και αυτό από τους ρωσικούς πυραύλους» ανέφερε η ανταποκρίτρια του BBC, Όλγα Αντσέσκα.

Πρόκειται για ένα ακόμα τυφλό χτύπημα της Ρωσίας με νεκρούς και τραυματίες σε πολιτική υποδομή και η τρίτη επίθεση στην πόλη Κρεμεντσούκ.

Παράλληλο δράμα εκτυλίσσεται και στα ανατολικά, στο Χάρκοβο, όπου 4 άμαχοι έχασαν την ζωή τους και πάνω απο 19 τραυματίστηκαν, ενώ αμείλικτη είναι η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων και νοτιότερα στο Λισιτσάνκ, όπου τουλάχιστον 8 Ουκρανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό την ώρα που μάζευαν νερό. Και η Οδησσός δέχθηκε νέα πυραυλική επίθεση με θύματα 6 άτομα.

Οι επιθέσεις αυτές της Ρωσίας επιβεβαιώνουν ότι η στρατηγική της παραμένει ο πόλεμος φθοράς με αδιάκριτα χτυπήματα κατά πολιτικών στόχων. Εκλαμβάνονται ως μήνυμα σε G7 και ΝΑΤΟ για την στήριξή τους στην Ουκρανία.

Πηγή: ΕΡΤ / Σόνια Φίλη

Αποστολή στο Κίεβο: Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος