Ν. Καπραβέλος: Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πολλές δόσεις για να προστατευθούμε – Αυθαίρετο το όριο των 60 ετών (video)

Για τη σημασία της τέταρτης δόσης έναντι του κορονοϊού μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΕΣΥ της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» λέγοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο κόσμος να εμβολιαστεί.

«Είναι απαραίτητη διότι εμείς δίνουμε τα στοιχεία στον ΕΟΔΥ με τους διασωληνωμένους ασθενείς. Οι δύο δόσεις δεν προστατεύουν. Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να γίνει η τρίτη δόση, πόσο μάλλον η τέταρτη δόση» δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τέταρτη δόση του εμβολίου πρέπει να επεκταθεί σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό καθώς, όπως είπε, ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και το όριο των 60 ετών είναι αυθαίρετο.

«Δυστυχώς ώσπου να έρθει το πολυδύναμο εμβόλιο είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πολλές δόσεις για να προστατευθούμε», πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος. Και όπως είπε, «πρέπει να κάνουμε όλοι την 4η δόση».

Όπως τόνισε, ο ιός αλλάζει πολύ εύκολα. «Αυτό  το ειδικό χαρακτηριστικό δεν το έχουμε ξαναδεί. Χρειαζόμαστε δεύτερης γενιάς εμβόλιο για να μπορέσουμε να ξεμπερδεύουμε με αυτό που λέγεται πανδημία», πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος