Ν. Δένδιας: Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε κάθε αναθεωρητική προσπάθεια

Array

Τις προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και την ευρύτερη απειλή του αναθεωρητισμού τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών  της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης του στην Ελλάδα.

‘«Εχουμε στα ανατολικά ένα μεγάλο γείτονα ο οποίος έχει εκδώσει απειλή πολέμου», τόνισε ο Νίκος Δένδιας και απευθυνόμενος στον ομόλογό του μίλησε για «την κοινή απειλή της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού». Επίσης ενημέρωσε για το «παράνομο και ανυπόστατο μνημόνιο» μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της κυβέρνησης της Τουρκίας.

«Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί τη Λιθουανία χρήσιμο και κρίσιμο εταίρο για την σταθερότητα και τη διεθνή νομιμότητα καθώς υπάρχουν κοινές αξίες που εκφράζονται από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και εδράζονται στο σεβασμό της κυριαρχίας. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε κάθε αναθεωρητική προσπάθεια και ιδεολογία που τάσσεται εναντίον όσων προασπίζεται η ΕΕ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Θαυμάζω την υπεύθυνη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας», είπε ο Gabrielius Landsbergis. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να ενισχυθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η ΕΕ να στείλει ηχηρό μήνυμα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε τη Λιθουανία (Βίλνιους) τον Ιούνιο του 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος