Μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (video)

Με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με μηνύματά τους εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου αναφέρονται στο θέμα αυτό.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε σε μήνυμά του στο twitter: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας που με αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος υπηρετούν την πατρίδα. Μας κάνετε περήφανους. Χρόνια πολλά”.

Μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (video)«Χρόνια Πολλά, στα άξια στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Υπερηφάνεια, Τιμή και Αναγνώριση, στους διαχρονικούς υπερασπιστές της Πατρίδας μας» αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μήνυμα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ανήρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Διπλή εορτή σήμερα για την Ορθοδοξία και τις Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Ημέρα πίστης αλλά και ευγνωμοσύνης στους ακοίμητους φρουρούς της Πατρίδας που με αφοσίωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα υπερασπίζονται τα σύνορά μας απέναντι σε κάθε απειλή.
Σας ευχαριστούμε!».

Ο Θοδωρής Δρίτσας, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε για την Ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων: «Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων φέτος, λόγω της πανδημίας, θα εορταστεί με τρόπο περιοριστικό. Αυτό σε τίποτα δεν μειώνει την έντονη φόρτιση που έχει το μήνυμα αυτής της ημέρας. Γιατί είναι μέρα, τιμής και αναγνώρισης στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν αφορά μόνο τις ίδιες αλλά συνδέεται άμεσα με τους αγώνες και τις επιδιώξεις του ελληνικού λαού, για ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη, ανεξαρτησία και κυριαρχία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα, μετά και από τις οδυνηρές και επώδυνες εμπειρίες του παρελθόντος, στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση για την Άμυνα της χώρας, αλλά και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες μάλιστα, η Άμυνα και η ακεραιότητα της χώρας, εξαρτώνται πάνω απ’ όλα από την κοινωνική συνοχή, αναπόσπαστο τμήμα της οποίας είναι η ενότητα λαού και στρατού. Δεν είναι διόλου τυχαίο άλλωστε, ότι ιδιαίτερα από το 2015 και έπειτα, τόσο στο προσφυγικό όσο και σε άλλα κρίσιμα πεδία των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εμπιστεύεται, τιμά και στηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, την ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατευμένους στρατιώτες, ναύτες, σμηνίτες, αλλά και το πολιτικό προσωπικό, που επικουρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κρίσιμα και χρήσιμα πεδία. Εύχεται σε όλες και όλους, χρόνια πολλά και δύναμη. Η σημερινή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων να τους γεμίζει με υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση, ώστε με την αναγνώριση και τη στήριξη του ελληνικού λαού την οποία δικαιούνται, να είναι πάντα πηγή δημοκρατικής έμπνευσης και ευθύνης, για την υψηλή αποστολή τους».

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τους στυλοβάτες της αμυντικής ισχύος μας, θωρακίζοντας και προστατεύοντας τη χώρα από κάθε επιβουλή, αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτελεσματικότητα την Τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επιδεικνύοντας το μεγαλείο της Ελλάδας.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος της μαχητικής ικανότητάς τους, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες των Οπλικών Συστημάτων (Ο/Σ) τους”.

Η Ελληνική Λύση αναφέρει: “Ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού, το έθνος γιορτάζει την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και σύσσωμος ο Ελληνισμός τιμούν τους στρατευμένους και αποστράτους Έλληνες που υπό το Εθνόσημο υπερασπίζονται Βωμούς, Εστίες, ελευθερία και αξιοπρέπεια του Έθνους”.

Σχετικές ειδήσεις:
ΠτΔ: Oι Ένοπλες Δυνάμεις αξίζουν τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας

Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος