Μηχανισμό στήριξης για τους συνταξιούχους και μείωση του ΕΝΦΙΑ σε βάθος διετίας υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης

Αισιόδοξος πως την Κυριακή οι πολίτες θα δώσουν μια καθαρή νίκη στη ΝΔ στέλνοντας μήνυμα πολιτικής αλλαγής, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ επισημαίνοντας πως πρώτη φορά η όλη συζήτηση γίνεται για τη διαφορά και όχι για τον νικητή.

«Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο πως το πρώτο μεγάλο βήμα για την πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει»  χωρίς να επεκταθεί αν σε περίπτωση νίκης θα ζητήσει άμεσα εκλογές.

Υπενθύμισε πως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει πει πως οι εκλογές αυτές είναι ψήφος εμπιστοσύνης. «Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι αυτή η ανάγκη για πολιτική αλλαγή πρέπει να εκφραστεί με στήριξη της ΝΔ» είπε, προχωρώντας σε νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. «Απευθύνομαι σε αυτούς που βρίσκονται ανάμεσα σε εμάς και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι. Όσο πιο αδύναμη είναι η Χρυσή Αυγή τόσο το καλύτερο, είμαστε κατά των άκρων. Καλώ και συμπολίτες που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη συμπόρευση. Το διακύβευμα περνά τις διαχωριστικές γραμμές» τόνισε, αποκρούοντας τη λογική των ίσων αποστάσεων. «Όταν καλούμαστε να διαλέξουμε μεταξύ της δημοκρατίας ή ενός ιδιότυπου αυταρχισμού, Ευρώπης ή Μαδούρο, δεν γίνεται να είσαι και με τα δύο, ή με τη μια ή με την άλλη. Αυτό λέω» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε πως δεν μπορεί να καταργήσει τον συμπληρωματικό φόρο, γιατί τότε δεν θα μπορουσε να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατα 30%. Τόνισε πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει εντός διετίας με ελάχιστο 15% για το 2020, για να προσθέσει πως η μείωση θα ισχύσει για όλους, καθώς δεν βάζει «ταξικό πρόσημο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέθηκε στην δημιουργία μηχανισμού στήριξης των αδύναμων συνταξιούχων επικρίνοντας την κυβέρνηση, γιατί -όπως υποστήριξε- έδωσε το επίδομα που το βάφτισε 13η σύνταξη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Το επίδομα θα δίνεται μέσα από τα πλεονάσματα ανάπτυξης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε “ξεδιάντροπο” τον τρόπο που η κυβέρνηση έδωσε το επίδομα και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος». Ακόμα, δεσμεύτηκε πως θα φέρει ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να μην δίνονται επιδόματα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.

Για την πρόσφατη επίθεση του Ρουβίκωνα έξω απο το κοινοβούλιο, ανέφερε πως ο πρόεδρος της Βουλής, έχει την ευθύνη στο βαθμό που εποπτεύει την φρουρά της Βουλής και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή απέναντι στον Ρουβίκωνα. Διατύπωσε μάλιστα την άποψη ότι φρούραρχος της Βουλής έπρεπε να έχει αποπεμφθεί άμεσα. Υποστήριξε επίσης πως η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη.

«Για εμάς το θέμα αντιμετώπισης της ανομίας αποτελεί πολιτική βούληση, για την κυβέρνηση δεν είναι. Χρειάζεται ενίσχυση της ΕΛΑΣ, επανασύσταση ομάδας Δέλτα και ενίσχυση της ΔΙΑΣ, νέα περιπολικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα, υπάρχουν τα επιχειρησιακά σχέδια» είπε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. «Μέσα στα πρώτα νομοσχέδια θα ενταχθεί και η κατάργηση του ασύλου. Το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται σαν οποιοσδήποτε δημόσιος χώρος» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στα Εξάρχεια, τόνισε πως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα από ότι ήταν το 13-14 και μίλησε για το σχέδιό του. «Ένα εμβληματικό έργο εθνικής εμβέλειας -που ονομάζω το νέο αρχαιολογικό μουσείο- και θα προβλέπει τη συνολική ανάπλαση όλης της περιοχής. Είναι ένα έργο μακροπρόθεσμο και θέλω να το συνδυάσω με μία προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης του κέντρου της Αθήνας. Το μετρό στα Εξάρχεια θα βοηθήσει. Πριν φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα των καταλήψεων» τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τελικά η έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό ήταν λάθος τόνισε πως ο κόσμος θέλει να ακούσει το θετικό μήνυμα της ΝΔ. «Αυτό το έκανα, δεν παρασύρθηκα στη Βουλή, τοποθετήθηκα με ευθύνη τονισε ο κ Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα την  ανάγκη να αφήσουμε πίσω τον διχασμό.

Σχολιάζοντας το δίλλημα που έθεσε ο πρωθυπουργός “ή με τους πολλούς ή με την ελίτ” είπε πως στη δημοκρατία δεν υποτάσσεται κανείς σε κανέναν. «Όλοι υποτάσσονται στους νόμους. Όταν οι λίγοι ή οι πολλοί ξεφεύγουν είναι υπόλογοι στους νόμους» είπε, προσθέτοντας πως η ρητορική που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίδια με αυτή της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Μιλώντας για την Υγεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, στην καλή ζωή, την άθληση, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. «Τα νοσοκομεία μας θα διοικούνται με αντικειμενικό τρόπο και με άξιους ανθρώπους. Όπου χρειάζεται, προς όφελος του ασθενή, θα προχωρήσουμε σε συμπράξεις χωρίς κόστος για τον πολίτη ανέφερε.

Τελός κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διαστρέβλωσε τα όσα είπε για τα εργασιακά, τονίζοντας πως ο ίδιος μίλησε για 7ημερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι για 7ημερη εργασία των εργαζομένων. Έκανε λόγο, μάλιστα, για προσλήψεις ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος