Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο στη Ριτσώνα (video)

Στη νέα δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, χωρητικότητας 1800 ατόμων και με δυνατότητα διαμονής σε κοντέινερ, μεταφέρθηκαν αιτούντες άσυλο ευάλωτων κατηγοριών προσφύγων και μεταναστών που μέχρι χθες διέμεναν σε σκηνές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου.

634 πρόσφυγες και μετανάστες από την Συρία και το Αφγανιστάν, μεταφέρονται με λεωφορεία στη νέα δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Σήμερα στη δομή της Σάμου, διαμένουν 7500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Τους 634 υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ο υφυπουργός εθνικής Άμυνας και συντονιστής μετακινήσεων αιτούντων άσυλο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής Μάνος Λογοθέτης και κλιμάκιο του τμήματος προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία στις 2 Ιανουαρίου, στις 34 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις, διέμεναν 59.225 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο μεταξύ τρία, αρματαγωγά πλοία, του Πολεμικού Ναυτικού, θα βρίσκονται την Δευτέρα σε Μυτιλήνη, Σάμο και Χίο, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον χρειαστεί.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Πηγές: ΕΡΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ