Μετά τη ζέστη έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Αίθριος καιρός σήμερα Σάββατο

Array

Η Παρασκευή ήταν η τελευταία τόσο ζεστή ημέρα του φετινού καλοκαιριού σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Ήδη σήμερα Σάββατο 20/8/22 η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο σε όλη τη χώρα. Όμως το σημαντικό είναι οι τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία και τοπικά θα είναι ισχυρές.

Από Κυριακή και ως την Πέμπτη στα ηπειρωτικά προβλέπεται έντονα άστατος καιρός με καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι απόγευμα σε πολλές περιοχές στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα πέσει και Τρίτη Τετάρτη θα κυμαίνεται σε επίπεδα και λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά.

Για σήμερα Σάββατο 20/8 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα δυτικά, τα βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα τους 34 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα θα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος