Μεσσηνία: Μάχη να μην φτάσει η φωτιά στη Χρυσοκελλαριά – Εντολή για εκκένωση του χωριού (video)

Πορεία προς τη Χρυσοκελλαριά έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι το μεσημέρι του Σαββάτου (23/7). Στις 8 το βράδυ δόθηκε εντολή για την εκκένωση του χωριού, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα. Ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 2 οικίες.

Το βράδι του Σαββάτου οι άνεμοι περιορίστηκαν δίνοντας μικρό πλεονέκτημα στις πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες έχουν επικεντρωθεί στην προσπάθεια να μην φτάσει η φωτιά στο χωριό. Οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι κάτοικοι μεταφέρονται στο διπλανό χωριό Χαρακοπιό.

Μετά τις 10 το βράδυ άλλαξε η φορά του ανέμου “οδηγώντας” τη φωτιά προς την επαρχιακή οδό Κορώνης – Φοινικούντας. Σε αυτό το σημείο έχουν πλέον παραταχθεί πυροσβεστικές μονάδες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά το δρόμο.

Μεσσηνία: Μάχη να μην φτάσει η φωτιά στη Χρυσοκελλαριά – Εντολή για εκκένωση του χωριού (video)Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Κορώνης – Φοινικούντας και για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Στην Χρυσοκελλαριά βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έχει ανοίξει το Δημοτικό Σχολείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση λόγω του αέρα, σημειώνοντας ότι υπήρξε πρόταση για εκκένωση στις 6 το απόγευμα, αλλά ο δήμος και οι τοπικοί φορείς δεν συμφώνησαν και έτσι τότε αποσύρθηκε.

Μεσσηνία: Μάχη να μην φτάσει η φωτιά στη Χρυσοκελλαριά – Εντολή για εκκένωση του χωριού (video)H φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Χρυσοκελλαριάς και Ακριτοχωριού. Έχει επεκταθεί σε μεγάλο μέτωπο προς την Χρυσοκελλαριά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν να την διασπάσουν πριν φτάσει στον οικισμό και όσο κινείται σε ορεινή περιοχή. Καλλιέργειες έχουν καταστραφεί στα Πλανέικα, από όπου η φωτιά πέρασε πολύ κοντά στις οικίες.

Μεσσηνία: Μάχη να μην φτάσει η φωτιά στη Χρυσοκελλαριά – Εντολή για εκκένωση του χωριού (video)Μεσσηνία: Μάχη να μην φτάσει η φωτιά στη Χρυσοκελλαριά – Εντολή για εκκένωση του χωριού (video)

Επιχειρούν αεροσκάφη Καναντέρ, 2 pzl, 60 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Οι δυνάμεις ενισχύονται από όλη την δυτική Πελοπόννησο.

Μεσσηνία: Μάχη να μην φτάσει η φωτιά στη Χρυσοκελλαριά – Εντολή για εκκένωση του χωριού (video)

Μεσσηνία: Μάχη να μην φτάσει η φωτιά στη Χρυσοκελλαριά – Εντολή για εκκένωση του χωριού (video)

Μεσσηνία: Μάχη να μην φτάσει η φωτιά στη Χρυσοκελλαριά – Εντολή για εκκένωση του χωριού (video)
Πως φαίνεται η φωτιά από τη Φοινικούντα
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος